Monday, August 19, 2013

Bila mereka berkata

Gambar Hiasan dari Seducing Mr. Perfect

Aku balik ke bilik dan membuka pintu almari . Cuba pandang ke cermin . Cermin pun dah boring dengan aku . HAHA . Lawak again . Lepas tu aku teringat , kelas Softskill Jumaat minggu lepas .

Adakah aku lawak sangat bagi mereka ? Sampai mereka suka bahan-bahan aku tak kira di TWITTER ataupun di luar ?

Aku benci orang yang suka bahan aku tapi padahal they are nothing . Nothing to be something here and now . Then , they would like to take me down . 

Aku pandang lagi ke arah cermin sambil menepuk dada . Dan , berkata pada diri ...

Aku kena kuat , aku kena kuat . Takkan siapa pun boleh ubah siapa aku .
Aku kena kuat , aku kena kuat . Takkan siapa pun boleh ubah semangat aku .
Aku kena kuat , aku kena kuat . Aku kena ubah nasib keluarga aku .
Aku kena kuat , aku kena kuat . Aku percaya suatu hari nanti pasti aku dapat apa yang aku nak .
Aku kena kuat , aku kena kuat . Aku percaya suatu hari nanti pasti aku dapat kebahagiaan yang aku nak .

Dan , air mata ini rapuh lagi .

Jika halangan menduga perjalanan kita ,
Janganlah kau putus asa ,
Kerana ku ada di sisi setia menemani ,
Andai semangatmu gugur genggamlah tanganku ,
Kita hampir ke situ .



4 comments:

Fizi Zaidi said...

be strong mastura^^

pha is said...

and you are right... mastura kena kuat...

reenapple said...

abaikan sahaja mereka yang menjatuhkan kau. ITu baru ketenangan sebenar., :)

m said...

keep strong. meh saya pinjamkan bahu :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...