Saturday, October 12, 2013

Global Leadership Programme


Salam . Apa khabar korang . Sorry dah sebulan aku tak update blog ni . Nampaknya , belajar semakin lama memang susah tapi disebabkan aku minat yang mendalam , jadi aku pun enjoy . Terasa seronok belajar di tempat orang dan timba banyak peristiwa yang menyakitkan hati dekat sini . HUHU .

Pada 17.09.2013 bersamaan hari Selasa , politeknik aku telah menghantar aku bersama classmates aku yang berbangsa India (Su) ke satu program . Mula-mula aku dapat tahu yang ni kursus kerjaya . Sebab tu mulanya aku tak nak pergi .

Disebabkan peristiwa mesyuarat Post Mortem , aku dah banyak sakit hati dengan kawan-kawan sekelas , jadi dengan last minute , aku call lecturer Hidraulics aku then call dia kata aku nak pergi ikut kursus kat Johor selama 8 hari . Dan , lepas cuti Hari Malaysia , aku terus packing baju , keluar dari poli tak bagitahu pun diaorang sume . Sampai kelas pertama , aku ada test , diaorg call aku , aku tak angkat . Nampak sangatkan aku ni kuat merajuk . HAHA .

Tp, partner aku Su tak bagi . So , dia pun mesej dak kelas aku kata aku ikut dia . Huhu , seronoknya dapat pergi Johor !

Dengar lagu <3 br="">
Dekat 8 jam perjalanan barulah kita orang sampai kat ADTEC , Batu Pahat , Johor . Aku ingat ADTEC tu tempat macam tempat khas untuk orang jalankan kursus , rupanya tu kampus untuk study Mekatronik , Elektronik under UTHM . Tengah OTW ke ADTEC , ada juga lalu depan UTHM . Memang terngangalah mulut aku tengok Universiti yang aku impikan sejak sekolah . Tapi sayang , rezeki aku di politeknik yang berada di hujung negeri Selangor . HUHU .

HARI PERTAMA . 18 09 13 

Suasana in the first day
Masa aku masuk dengan Su , aku pun ingat mesti kursus ni just dengar orang bercakap je , sampai aku plan nak bawak headset BEATS tu bagai . Rupa-rupanya , kena bergerak , kena cari kawan then activity pun seronok sangat-sangat .

Kita orang dikenalkan dengan Trainer awesome kita orang . Namanya Miss Diana . Memang sporting habis . Jadi , kawan-kawan baru jumpa pun tak kekok disebabkan aktiviti semua menyeronokkan .

Jadi , 4 hari yang pertama kita orang dikenalkan dan di ajar Basic English , belajar sharing jurnals atau sharings kat depan . Buat energizer banyak-banyak . Cheers banyak-banyak . Rasa macam tak nak balik poli je kalau setiap hari kita dapat main-main macam ni :D

Kena lukis logo and buat cheers untuk group :D
DREAMS COME TRUE . We can do it !

Miss Diana .

HARI KEDUA  . 19 09 13





Peace !

HARI KETIGA . 20 09 13


"MY ENGLISH KEEPS GETTING BETTER AND BETTER!"



HARI KEEMPAT . 21 09 13

Hari ni sedih sekejap . Sebab hari ini merupakan hari terakhir Miss Diana mengajar kami semua . Belum sempat pun nak mengenali dia lebih lanjut , dia sudah pun mengundurkan diri . HUHU .

Group dari Poli bersama Miss Diana

Group kami bersama Miss Diana

Saya & Su ;)


Presentation kat depan ;)
The last day with Miss Diana , sad ;)

HARI KELIMA . 22 09 13

Hari kelima ni macam dah kurang happening sikit . Tapi , kita orang terpaksa buat aktiviti yang mencabar hati dan sanubari . Nama game adalah rahsia . HEHE .



HARI KEENAM . 23 09 13




HARI KETUJUH . 24 09 13










HARI KELAPAN . 25 09 13

First time tengok classmate aku menangis . WAWAWA.

Syok sendiri . HEHE .

Cara majlis perpisahan lelaki . Cool .

With my best facilitator .

Goodbye small room .


BYE ADTEC Batu Pahat Johor .

 Seronok sangat pergi Global Leadership Programme ni . Selama 8 hari aku bercakap dalam Bahasa Inggeris tanpa tentangan malah diberi sokongan yang sangat memberangsangkan .

English will gets your far in life .

English is so EASY because I read & speak it everyday !

I LOVE ENGLISH & JUST SPEAK ;)






3 comments:

Fizi Zaidi said...

wow..mesti best kan..hehe
perkara biasa lah tu..setiap pertemuan pasti ada perpisahan..

muka fesi mastura tu cam neelopah lah...versi berisi sikit..ehehhe:)

W. Mastura said...

huhu bukan lahh . mastura first time tengok dia macam Maria Tunku Sabri yg Jalan2 Cari Makan tu . huhu .

Yun Sing said...

Macam best giler :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...