Friday, January 24, 2014

Latihan Industri Minggu Ke-8


Permandangan daripada tempat praktikal .
Di saat mindaku berputar ligat menghadap skrin Notebook yang selalu membuat mata aku pedih, dengan tiba-tiba abang Geologist tu panggil aku dengan beberapa orang pelajar praktikal yang lain . Dia bertanyakan kerja yang sedang kami lakukan pada minggu ini . Rupanya, dia ingin memberi peluang kepada kami bertiga untuk mengikuti serta kursus yang dianjurkan oleh IKRAM di ILSAS, Bangi, betul-betul berada dalam kawasan UNITEN, Bangi pada hari Rabu keesokkannya. Sebelah kawasan IKRAM saja. 

Bila sampai, rupanya abang Geologist tu sendiri yang jadi presenter dan juga abang Supervisor aku sendiri . Kalaulah, dia orang explain dekat aku macam ni dekat office, barulah minda aku terbuka seluas-luasnya. Kadang-kadang, aku rasa bersyukur selalu sebab macam-macam peluang yang aku ada dan aku dapat even sekecil mana pun peluang tersebut yang mungkin susah sangat orang nak dapat .

Makan pagi yang mewah . HEHE .
Masa makan pagi, kami bertiga duduk dengan seorang kakak ni, nama dia Wani . Dia adalah salah seorang Engineer daripada TNB.

Aku sempatlah jugak berborak dengan dia . Tak sangka sekarang ni TNB dah ada Civil Engineering Department . Sebenarnya, kursus yang IKRAM anjurkan untuk kakitangan TNB ni untuk menerangkan dekat dia orang tentang kerja-kerja forensik geoteknik yang selalu IKRAM lakukan . Memang penting jugaklah knowledge ni , apalagi TNB selalu pasang pylon dekat kawasan cerun kan .  HUHU .

Rasa nak tanya saja experiences dia sebagai Engineer, tapi seganlah pulak .
Lepas makan pagi, abang Supervisor aku pulak yang present . Bestnyalah tengok dia orang present . Sempoi saja, siap gelak-gelak lagi tu . HUHU .

Kami yang bertuah .

Masuk tengahari, kita orang pun lunch dekat Dewan Makan yang disediakan oleh pihak ILSAS . Perghh , lauk bufet , kari ayam , ikan salmon goreng bertepung , sotong dan ayam blackpepper . Fuhh , aku rasa sampai lunch aku dah makan buat kali ke-3 . Ishh , sejak Latihan Industri ni , aku banyak sangat makan . HAHA .

Rasa seronok sangat minggu ni even sibuk slope analysis dan buat slide presentation untuk Rabu ni sebab kami, budak praktikal ni kena present depan BOS . HUHU . Cuak , risau , resah , gelisah semua ada .

Apapun , aku just relax and keep calm .

Harap, presentation ini terbaik untuk BOS . Bos tolonglah jangan pressure saya even saya ni lambat nak faham . Pleaseee . HUHU . Alahai, cuaknyalah hati ini  ;)


2 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...