Monday, March 10, 2014

Pemantauan Pensyarah Latihan Industri

Pagi tadi , sedang berbincang dengan partner untuk slide presentation , tiba-tiba saja nada dering berbunyi . Rupanya , pensyarah yang memantau akan tiba pada pukul 11 pagi . Rasa debar itu tetap ada . Aku menjemput dia masuk ke ruangan di luar bilik pejabat . Kemudian , setelah bilik mesyuarat tamat digunakan , kami menjemput pensyarah tersebut ke dalam .

Pagi itu ramai abang-abang jurutera tiada di pejabat . Kebanyakan sibuk untuk kerja-kerja di tapak . Nasib baik , pensyarah tu pun seorang yang sempoi dan sporting . Aishhh , bertuah aku dapat pemantauan pensyarah seperti ini . Hilanglah seketika debaran kita orang untuk present . HAHA .

Saat paling kelakar , bila kami semua sudah berada di dalam bilik mesyuarat , tiba-tiba saja abang Ketua Ahli Geologi masuk ke dalam bilik mesyuarat dan memberi salam membuatkan pensyarah tersebut terkejut lantas bangun menjawab salam . Sure , saat tu buat kita orang serentak ketawa berdekah-dekah . HAHA .

Tapi , yang istimewanya kita orang kena jugak present dekat lecturer . HUHU .

Masa aku buat perbentangan . HOHO .
Nasib baiklah kami present dalam group . Tapi , lagi baik present depan lecturer daripada BOS . HUHU .


Jurnal LI untuk ditandatangani pensyarah .

Dari pukul 11 pagi sampailah hampir pukul 2 petang kita orang berada dalam bilik mesyuarat . Terpaksa delayed lunch tapi alhamdulilah , penantian pensyarah selama sebulan ni amatlah buat aku dan kekawan yang lain berasa lega . 

Pemantauan Pensyarah
Saya sudah rasa lega sangat sekarang ini . Sekarang fokus untuk meneruskan Latihan Industri serta siapkan laporan akhir dan perbentangan akhir di politeknik pada hujung bulan April nanti .

Hanya ada lagi 5 minggu sahaja ! All the best guys ! Chaiyok !


8 comments:

Pha Is said...

stuju.. better present depan lecturer.. pha is dulu kalau x kena present depan lecturer, kena present depan dokter, depan ahli farmasi, dan yang paling menakutkan, depan specialist.. fuh, dgr citer belagak nak mampus.. tapi ada jugak yg okay.. hehehe...

W. Mastura said...

HAHA , Tulah sebab kalau present depan bos atau staf yg lain , dia orang akan pertikaikan apa yg kita present . Klu lecturer just mendengar sampai habis . HUHU .

reenapple said...

Dulu,masa pesnyarah LI aku datang, kind of great. He gave advice and sporting. Huuu. I miss that moment

Sobri Yaacob said...

dasyat la..great experience..
saya dlu..dpan bos..staff opis plust lec yg x knal..lpas tu kena speking..sbab encvirement keja in bi..nasib baik report melayu..he..he..


menabung inti :P

W. Mastura said...

HEHE . Kak Reen , nasib baik dpt lecturer yang sporting masa kena pantau ni . Markah pun Insya-Allah , mesti tinggi jugak :D

W. Mastura said...

Abg Sobri, hehe . Kita orang tak kisah pun bahasa janji fundamental tu kena ada . HUHU (Y)

Sobri Yaacob said...

ha..ha.. semoga dipermudahkan urusan ya... good luck..

mnabung inti n visa :P

W. Mastura said...

Thanks Abg Sobri :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...